Nydelig bryllupskake Oslo

Skal dere gifte dere og er på jakt etter en fantastisk bryllupskake i Oslo? La oss være med å gjøre dagen deres komplett med vår vakre kakekunst. Hos Delicia er vi eksperter på smakfulle desserter og spiselig kunstverk. Ønsker du en bryllupskake laget av de beste og mest smakfulle råvarene, som ikke bare har en fantastisk smak, men som også vil være et blikkfang under middagen?

Sjekk ut våre deilige produkter og bestill din:

Hvorfor har vi bryllupskake?

I dag er bryllupskaken nesten et like viktig symbol i et bryllup som brudekjolen, og vi ser bryllupsbilder fra hele verden der det gifte paret sammen kutter det første stykket av en stor, overdådig kake. Men hvor kommer egentlig dette bryllupselementet fra og hva betyr det?

Flere 1000 år gammel

Tradisjonen med bryllupskaken er flere 1000 år gammel og har sin opprinnelse i antikkens roma. Den gang så tradisjonen dog noe annerledes ut: 

Bryllupsseremonier endte alltid med at en scone-lignende hvete- eller byggkake ble knust over hodet til bruden for hell, lykke og fruktbarhet. Deretter spiste paret noen av smulene fra kaken sammen, som sin første handling som ektepar. Resten av smulene fikk gjestene spise for å dele på lykken.

bryllupskaker-delicia

Gikk videre til Storbritannia

Da romerne erobret Storbritannia tok de med seg flere tradisjoner – blant annet denne. Britene tok den etter hvert et steg videre og begynte å stable boller, scones og andre småkaker oppå hverandre for å få et så høyt kaketårn som mulig. 

Brudeparet skulle så prøve å kysse over tårnet. Klarte de å kysse hverandre uten at tårnet veltet, fikk paret hell og lykke med seg inn i ekteskapet. Dette er kjent som forløper til de kakene vi har i dag, som består av flere lag stablet oppå hverandre. 

Brudepai

På midten av 1600-tallet begynte britene med brudepai – en pai laget av blant annet østers, lammetestikler, furukjerner og hanekam som skulle spises helt opp av brudeparet for å få et lykkelig ekteskap. 

Utover 1700-tallet ble denne lite fristende paien byttet ut med en bedre kake, ofte laget av to kakebunner, stekt på ildsted, med et fyll av rips og sukker. 

Da raffinert sukker ble mer vanlig i England, ble kaker med tykk, hvit glasur førstevalget i bryllup. Den hvite kaken ble et symbol på brudens jomfruelighet og en måte å vise rikdom på.

Du vil elske å bestille :

Beste sb-bryllupskake-orkideermedbaer

Dagens bryllupskake

På slutten av 1700-tallet begynte tradisjonen med bryllupskaker laget i etasjer, som vi ofte ser i dagens bryllup. Du kan lage en bryllupskake enten på stativ, eller konstruere den med lagene rett oppå hverandre. Kakene er ofte pyntet med frosting, marsipan eller fondant og det er bare fantasien som setter stopper for hvordan kaker i dag kan pyntes.

Kontakt oss

Tradisjoner og overtro

Bryllupskaken er et nøkkelelement i de fleste bryllup. De aller fleste kulturer, religioner og land har en form for bryllupskake og tradisjoner knyttet til denne. 

Kutting av det første stykket

En tradisjon mange vet om, er at det nygifte paret sammen skal kutte det første stykket av kaken, og i mange bryllup mater de også hverandre den første biten. Dette er også en fotomulighet mange benytter seg av.

Spare øverste lag

En annen tradisjon, som er mindre kjent i Norge, er å spare det øverste laget, eller øverste etasjen, på kaken. Denne skal så tas frem igjen i dåpen til parets førstefødte barn. 

Gjenbruk av kaketoppene

På toppen av mange bryllupskaker står det ofte en figur av både brud og brudgom. En siste, kul tradisjon som heller ikke er så vanlig i Norge, er at brudeparet sparer på disse kaketoppene og bruker dem som julepynt i årene etter bryllupet.

sb-bryllupskake-svane

Bestill bryllupskake hos Delicia

Delicia lager de vakreste bryllupskaker, og skreddersyr dem gjerne etter deres ønsker og behov. Du kan enten hente kaken din selv hos oss, sentralt i Oslo, eller så leverer vi dersom det skulle være behov.

Viktige faktorer 

Når du skal bestille bryllupskake er det flere ting som er viktig å tenke på: 

Design

Som med alt annet i et bryllup er det viktig å gjøre seg opp en mening om design på bryllupskaken. Hva slags tema har dere på resten av bryllupet? Ønsker dere en helt enkel kake, eller en med mer dekor? Skal den være klassisk hvit, eller skille seg mer ut?

Hos Delicia er vi svært gode på design og kakedekorasjoner. Vi kan pynte med alt fra frukt, bær og ekte blomster til figurer, for eksempel svaner, laget av sukkerpynt. Vi lager både flate kaker og kaker i etasjer. 

Type kake

Noe annet som er viktig å tenke på er hva slags kake du ønsker? Sjokolade, red velvet, vanilje, gulrot? Delicia lager alt av kaker med all verdens forskjellige smaker, råvarer og toppinger. Dette inkluderer moussekaker og fondantkaker. Fortell oss hva du drømmer om til deres store dag. 

Størrelse og antall

Hvor mange skal den fôre? 50 personer, 100 eller 200? Antall gjester er greit å vite før du bestiller kaken, slik at alle som vil kan få et stykke.

Allergier og livsstil

En annen ting som selvsagt er viktig å ta hensyn til er allergier og livsstil – som veganisme eller vegetarianisme. I Delicia er vi stolte av våre raw cakes, som er 100% veganske, fri for gluten, melkeprodukter, egg, hvete og raffinert sukker. Dette gjør disse type kakene perfekte for dere som sliter med allergi, eller velger å leve vegansk. 

Kakesmaking

Kakesmaking er en hyggelig tradisjon som gjennomføres av mange par som skal gifte seg. Hos Delicia arrangerer vi kakesmaking i konditoriet, for brudepar og følge. Her kan dere smake på det vi har av kaker og råvarer, samt være med på å designe bryllupskaken deres. Vi tar godt hånd om deg og ditt følge, og passer på at dere får en god opplevelse hos oss.

bryllupskaker-delicia-events

Ta kontakt med oss

Du kan gjerne ta kontakt med oss om du har spørsmål om våre bryllupskaker, prisen på de forskjellige kakene, om du vil booke kakesmaking eller bestille kake. Vi holder til i tredje etasje på Oslo City, og på første etasje på Byporten.

Vi hjelper deg gjerne med den informasjonen du trenger, og finner en tid og et produkt som passer deg og dine behov.

Tilgjengelig på e-post og telefon 

Kom enkelt i kontakt med oss både på telefon 400 32 510 og på e-post hei@delicia.no. Vi er også tilgjengelig på sosiale medier som Facebook og Instagram, der du kan sende oss en melding eller bare la deg inspirere av vårt eventyrlige sortiment.

Legg igjen en kommentar

X
0
    0
    Min handlekurv
    Handlekurven din er tomTilbake til nettbutikken
      Calculate Shipping